Uitstelgedrag - Structuurjunkie

Structuurjunkie

 

Uitstelgedrag UIT training

Het is weer zover. Je hebt voor de zoveelste keer die taak lopen uitstellen. Je voelt je schuldig: waarom lukt het nou niet om gewoon te beginnen? Elke keer opnieuw schuif je het vooruit en elke keer opnieuw vreet het energie. 

Je hebt soms het gevoel alsof je toeschouwer wordt van je eigen leven, omdat je niet eens toekomt aan het begínnen van het waarmaken van je dromen en doelen. De trein van jouw leven dendert voorbij en het lukt je maar niet om in te stappen. Je voelt je machteloos. 

Maar vooral word je elke dag opnieuw een beetje gek van jezelf en je uitstelgedrag. Het irriteert je, want het kost je veel tijd en het vreet energie. En je weet ook dat het een negatief effect heeft op je prestaties, je productiviteit en je gezondheid. Plus je blíjft die dingen maar vooruit schuiven terwijl je wéét dat het beter zou zijn als je ze gewoon meteen zou aanpakken. Je weet dat je dan relaxter, gelukkiger en gezonder zou zijn. Je uitstelgedrag zit je in de weg. En niet zo’n klein beetje ook.

“Ik heb echt geleerd minder uit te stellen en stel daadwerkelijk minder uit. Ik heb meer inzicht en bewustzijn in mijn eigen uitstelgedrag gekregen, plus veel praktische tips en tools die me helpen om mijn uitstelgedrag te beperken.”
Maud

ondernemer

Als je net zo bent als andere uitstellers, loop je vast hier tegenaan:

N

Je begint met goede moed aan je takenlijst, maar er zijn altijd dingen die je uitstelt naar morgen.

N

Je blijft tegen dingen aanhikken die constant energiezuigen en elke dag groter worden in je hoofd.

N

Het ‘beginnen’ is voor jou erg lastig. Je mist de motivatie en je ziet als een berg op tegen de dingen die je moeilijk vindt. Het starten is je grootste struikelblok en daardoor begin je vaak gewoon maar niet.

N

Je vraagt je soms af waarom je telkens vanalles uitstelt. Zo moeilijk is het toch niet?

N

Je wéét dat het anders kan en moet, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Eigenlijk zoals met alles wat je uitstelt.

N

Morgen voelt altijd beter voor je. Morgen gaat het sowieso beter lukken dan vandaag. En dat denk je dan morgen opnieuw…

N

Door je uitstelgedrag kost alles veel meer tijd, haal je bijna nooit je planning & deadlines en ben je dus helemaal niet zo productief.

N

Je hebt allemaal taken die al eeuwen op je lijst of in je planner staan, die je maar vooruit blijft schuiven. In je hoofd worden deze taken echte monsters waar je je steeds schuldiger over voelt, en waar je steeds meer tegenop gaat zien.

N

Je hebt soms het idee dat je een toeschouwer bent van je eigen leven. Ál die dingen waar je nooit aan bent begonnen…

Het kan anders! Je uitstelgedrag is namelijk geen karakter-eigenschap,maar een set van gewoontes en een deel mindset. En die kan je veranderen. Daar help ik je bij!

Hoi, ik ben Cynthia
en ik ben structuurcoach.

Tien jaar ben ik ondernemer en ook ik heb geworsteld met planning, structuur, houvast in mijn werk en ja, ook uitstelgedrag. Inmiddels kan ik mezelf wel de koningin van het plannen en productief werken noemen. Ik schreef Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe en ik ontwikkelde de verschillende Structuurjunkie Planners. In mijn Structuurjunkie Masterclasses en cursussen heb ik duizenden mensen geholpen om hun leven te structureren, productiever te werken en tijd over te houden voor dingen die ze echt belangrijk vinden.

“Doordat ik minder uitstel heb ik niet alleen meer tijd over voor andere dingen, die ik graag doe. Maar kan ik dit ook doen zónder schuldgevoel. Hierdoor is ook mijn stress afgenomen.”
Laura Cohrs

student

In de ‘Uitstelgedrag UIT’ online training, ga je het volgende leren:

$

Wat uitstelgedrag precies is, zo weet je wanneer je wel en niet uitstelgedrag vertoont.

$

Waarom uitstelgedrag voor jou een probleem is. Je krijgt helder wat het resultaat van jouw uitstelgedrag is zodat het écht belangrijk voor je wordt om hier aan te werken.

$

Je gaat ‘alarmbellen’ leren herkennen: wanneer vertoon je uitstelgedrag? Je gaat het eerder opmerken waardoor je sneller kan handelen en je uitstelgedrag vroeger de kop in kan drukken.

$

Het maken van een duidelijke planning van dag tot dag. Je leert je werk en verplichtingen helder formuleren en inplannen, waardoor je overzicht krijgt en precies weet waar je moet starten. Zo krijgt je uitstelgedrag steeds minder kans.

$

Hoe je goede gewoontes kan ontwikkelen rondom het voorkomen van je uitstelgedrag én hoe je je slechte gewoontes kan afleren. Alles draait om gewoontes, dus hier kan je mee aan de slag.

$

Waarom je uitstelgedrag vertoont. Zo kan je de onderliggende oorzaken (eventueel) aanpakken, en weet je hoe je kan reageren op de verschillende onderliggende redenen.

$

Hoe je heel praktisch je uitstelgedrag kan aanpakken, waardoor je elke keer exact weet wat je moet doen op het moment dat je neigt naar uitstellen.

$

Het maken van een duidelijke planning voor grote projecten, met heldere deadlines en realistische inschattingen. Zo worden grote projecten behapbaar en start je er makkelijker aan. Ook worden ze minder ‘eng’ om aan te beginnen.

$

Hoe je productiever gaat werken. Je gaat weer tijd krijgen voor de dingen die jij echt belangrijk vindt en waar je nu geen ruimte voor denkt te hebben.

$

Hoe je kan zorgen dat je altijd gemotiveerd bent om aan de slag te gaan en door te pakken.

Na het volgen van de ‘Uitstelgedrag UIT’ online training, ga je weer leven.

Je wordt productiever.

Je haalt meer voldoening uit je werk.

Je krijgt hernieuwde energie voor de dingen die je écht graag wilt doen.

 En die dingen ga je dan dus ook echt DOEN.

Structuurjunkie boeken en planners verkocht

Mensen geholpen met een Structuurjunkie training

volgers op Instagram

Jaar ervaring als ondernemer

Overzicht van de inhoud

We houden het mega praktisch en behapbaar, ook help ik je uiteraard met het niet-uitstellen van deze lessen!

In de enorm praktische Structuurjunkie ‘Uitstelgedrag UIT’ online training vind je 6 stappen die je gaan helpen om je uitstelgedrag de kop in te drukken. Ik geef je mijn tips en tricks om praktisch aan de slag te gaan. Na een stap kan je meteen met de opdrachten in het werkboek bezig. Geen wolligheid, maar meteen aan de slag! Zoals je van mij gewend bent. Je krijgt meteen toegang tot alle lessen.

Elke stap bestaat uit een video- of audiobestand waarin ik alles met je deel. We gaan echt samen aan de slag. Ook vind je bij elke module een werkboek en/of downloads die je gaat gebruiken om voor altijd van je uitstelgedrag af te komen.

Stap 1:
Wat is uitstelgedrag?

De basis: wat is uitstelgedrag nou eigenlijk? Het is handig om het hier even goed over te hebben voor we echt gaan starten. Zo weten we dat we het over hetzelfde hebben. Wat uitstelgedrag nou precies is, behandel ik in deze module.

Stap 2:
Waarom is uitstelgedrag een probleem?

Als je uitstelgedrag fantastisch voor je werkte, was je vast niet deze training aan het volgen. Toch is het belangrijk om even goed te gaan ontdekken waarom uitstelgedrag nu eigenlijk zo’n groot probleem is. Wat is precies het issue? Waarom is het zo essentieel dat je deze training volgt en dat je dit wilt gaan aanpakken? We nemen het probleem onder de loep in deze module.

Stap 3:
Waarom je uitstelt

Maar waarom doe je dat nou eigenlijk, dat constante uitstellen? Je weet dat het niet ideaal is voor je, maar toch doe je het elke keer weer. Is het omdat je geen zin hebt of zit er wat anders achter? In deze module ga ik je uitleggen waarom je uitstelt.

Stap 4:
Hoe je uitstelt & wat je uitstelt

Nu we helder hebben wat uitstelgedrag is, waarom uitstelgedrag een probleem is en waarom je het doet, gaan we kijken naar hoe jij uitstelt en wat jij uitstelt. Tijd om even goed naar je eigen gedrag te gaan kijken!

Stap 5:
Hoe je kan stoppen met uitstellen

Nu begint het echt: we gaan ervoor zorgen dat jij stopt met uitstellen. In 8 praktische stappen ga ik je leren hoe je dit aanpakt en hoe je ervoor zorgt dat je uitstelgedrag echt tot het verleden gaat behoren. We behandelen alles, van mindset tot plannen en motivatie.

Stap 6:
Productiever werken

Als je stopt met uitstellen, zal je merken dat je productiviteit vanzelf door het dak gaat. Maar omdat ik je toch nog wat extra productiviteitstips wil geven, deze bonusles. Ik geef je mijn tien beste tips en tricks om productiever te werken waar je meteen vandaag mee aan de slag kan gaan.

“Ik geef de training een 9. Ik heb echt geleerd hoe ik minder uitstelgedrag kan vertonen en de training was heel duidelijk én leuk om te volgen.”
Peggy

Lifecoach

‘Cynthia heeft een hele rustige, eerlijke en open uitstraling, wat maakt dat je graag naar haar verhaal en tips luistert! En dan zijn de tips ook nog eens heel gemakkelijk toepasbaar!’
Silke

‘Cynthia heeft een open, onbevooroordeelde manier van coachen. Ze denkt overal goed over na en neemt elk issue serieus.’
Miriam

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik de opdrachten?

Je kan de opdrachten krijgen in de vorm van een video, een audiofragment (die je dus bijvoorbeeld onderweg kan luisteren) of een geschreven tekst. Ook vind je elke week een pdf-werkboek met de opdrachten in de online omgeving.

Hoeveel uur kost me dit? Aan welke tijdsinvestering moet ik denken?

Dat is helemaal aan jou en aan hoe intensief jij de trainingen gaat volgen en toepassen! In totaal duren alle lessen bij elkaar zo’n twee uur. Per les kan je rekenen op ongeveer een uur omdat je ook met opdrachten aan de slag gaat.

Hoe zorg ik ervoor dat ik deze training volgen niet uitstel?

In de eerste module deel ik een stappenplan met tips en tricks met je, zodat je ervoor gaat zorgen dat je de lessen van de training daadwerkelijk gaat volgen! 

Hoeveel kost de training?

De Uitstelgedrag UIT training kost €99 inclusief btw.

Ik ben in de komende periode niet elke week beschikbaar. Kan ik dan toch meedoen?

Dat geeft niet, je krijgt in één keer toegang tot alle lessen en daar houd je ook toegang tot. Je kan de training dus volledig in je eigen tempo volgen.

Moet ik ondernemer zijn?

Nee hoor, de Uitstelgedrag UIT training is voor iedereen die uitstelgedrag vertoont!