Over mij

Planning + tijd voor jezelf = rust & lol

Hoi! Ik ben Cynthia en ik ben een Structuurjunkie! Ik ben de eigenaar en oprichter van Structuurjunkie en vind niks leuker dan jou helpen naar meer structuur en overzicht.

Mijn ervaring gebruiken
om anderen
verder te helpen

Met mijn Structuurjunkie activiteiten, van mijn planners tot het online programma, wil ik jou helpen weer de controle terug te krijgen over je planning en daarmee je leven. Of ik je nu help door middel van mijn Plantraining of doordat je member bent van mijn Structuurjunkie Gáán Membership, mijn doel is dat jij weer de touwtjes in handen krijgt. Dat je weet wat je moet doen om het overzicht te krijgen, om gefocust aan de slag te gaan met wat je wél wilt doen en dat je precies weet wat je nu echt niet wilt.

Bekend van

Als een kip zonder kop
24/7 aan het werk

Ik ben 33, woon in Zwolle en al sinds mijn negentiende aan het ondernemen. Sinds mijn zestiende blog ik dagelijks: mijn beautyblog Miss Lipgloss was een van de grootste van Nederland en ik was een van de eerste Nederlandse bloggers die kon leven van sponsored content.

In de twaalf jaar dat ik onderneem heb ik heel wat verschillende dingen gedaan. En ook tegelijk. Ik runde een blog waar ik in totaal meer dan 5.000 artikelen voor schreef. Ik maakte twee video’s per week voor mijn YouTube kanaal.

Ik updatete elke dag drie verschillende Instagramaccounts. Ik schreef voor verschillende magazines als CosmoGIRL! en Yes. Ik organiseerde met een compagnon een beauty-evenement, I Love Beauty, waar zo’n 9.000 vrouwen in een weekend op af kwamen. Ik runde een webwinkel met meer dan 100 orders per dag, schreef verschillende boeken, presenteerde een eigen tv-programma op TLC en dan vergeet ik nóg een deel. Het verrast je dan ook vast niet dat ik op mijn 23e een burn-out kreeg. Structuur aanbrengen in mijn dag, week en maand werd voor mij van levensbelang.

Dit moest even anders.

Door harde keuzes te maken, beter te leren plannen, vaker nee te zeggen en precies te leren wat ik wel en niet wilde, leef ik nu een heerlijk en gelukkig leven waarin ik de regie heb. De burn-out heeft me veel geleerd over mezelf en over wat wel en niet werkt. Voor mij, maar later ontdekte ik dat dit voor veel anderen ook werkt. Dat klinkt allemaal heel cliché, maar het is wel zo. Het is heus niet zo dat ik altijd 100% stressvrij leef, want als ondernemer komt het zeker nog weleens voor dat ook ik even het overzicht kwijt ben en even loop te stressen als dingen niet gaan zoals ze horen. Maar inmiddels brengt me dat niet meer van de wijs. Ik weet hoe ik snel weer het overzicht terugkrijg en hoe ik vlot weer de regie terugpak.

Van burn-out naar focuskoningin

Het plannen zit van nature in mij: als meisje van tien had ik al een agenda waar ik ‘huiswerk’ en speelafspraken in zette. Als ondernemer ging ik me meer verdiepen in time management en las ik talloze boeken over focus, planning en productiviteit. Door de jaren heen ontwikkelde ik mijn eigen manier van werken die voor mij goed werkt: ik krijg veel gedaan in een korte tijd, ik kan prima focussen en weet wat ik wil. Mét een boel tijd in de agenda om precies te doen waar ik zin in heb en ik behaal doel na doel. Deze methode is inmiddels gefinetuned tot de Structuurjunkie Methode.

Sinds februari 2017 blog ik op Cynthia.nl en lanceerde ik vrij snel daarna het Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe. In dit boek vatte ik mijn werkmethode samen en loodste ik je er met allerlei opdrachten doorheen. Na dit succes bracht ik de talloze verschillende Structuurjunkie Planners boeken en accessoires uit. Ook geef ik offline en online Structuurjunkie Trainingen en ben ik dagelijks bezig met content voor mijn Structuurjunkie Gáán Membership. In de zomer van 2021 verscheen mijn boek nieuwste Structuurjunkie boek Goed Werk.

Twee winstgevende bedrijven
en zeeën van tijd

Ik run twee succesvolle bedrijven: mijn blog Cynthia.nl en Structuurjunkie. Daarnaast houd ik erg van wandelen met mijn hond Kees, ga ik graag naar Terschelling en vind ik het ook heerlijk om regelmatig iets van de wereld te zien. Ik lees graag en veel en eerlijk:

Ik vind het ook top om lekker te niksen met Netflix op de bank. Twee winstgevende bedrijven runnen met een gevoel dat ik zeeën van tijd heb, dat kan ik doordat ik mijn eigen Structuurjunkie Methode toepas. En ik vind niks leuker dan dat jou ook te leren.