Workation - Structuurjunkie

Structuurjunkie
Workation Oostenrijk

18-23 juni 2023

100% de tijd voor jezelf, je bedrijf en dik genieten. Ga je mee met mij de bergen in?

€200 earlybird korting 

Het ondernemerschap is fantastisch. Je bent veel bezig met wat jij het allerleukste vindt om te doen, je hebt alle vrijheid om je eigen werkzaamheden en uren te bepalen en eigenlijk gaat ‘t ook allemaal best goed.


Alleen merk je de laatste tijd dat je best wat meer tijd voor jezelf kan gebruiken.
Dat je meer en meer in de ‘waan van de dag’ belandt en soms net wat meer over je grenzen heen gaat dan je zou willen. Ook ligt dat ene project, of echt áán je bedrijf werken, al eventjes stil. Dat vind je best frustrerend, maar ja, er ligt ook zoveel ‘gewoon’ werk op je te wachten. Het komt later wel.


Daar komt bij dat je niet veel ondernemers in je omgeving hebt, terwijl je soms best eventjes met een collega-zakenvrouw zou willen sparren en overleggen: hoe doe jíj dit eigenlijk? Hoe loste jíj dit probleem op? 

Enne, wanneer heb je eigenlijk voor het laatst een week precies gedaan waar JIJ zin in had?

 

Ik ben met de workation van Cynthia meegegaan om eindelijk eens echt goed aan mijn bedrijf te kunnen werken. Door uit een vast patroon en vaste omgeving te stappen, wilde ik mezelf de tijd en gelegenheid gunnen om te kijken waar ik met mijn bedrijf heen wil. Ben ik echt nog zo tevreden met hoe het gaat en wat zou ik anders willen? Of ik dat gerealiseerd heb? Nou en of.
Door een andere omgeving, inspirerende gesprekken met andere ondernemers en de vrijheid te voelen ook rust te nemen, heb ik nu helder waar ik heen wil met mijn bedrijf. Er liggen concrete actiestappen die ik direct na de workation kan oppakken waardoor ik mijn dromen en doelen ga realiseren.

Kim Hoogmoed

DeLorx VA

De keuze om met de StructuurJunkie Workation mee te gaan was voor mij grotendeels gebaseerd op het gezelschap. Een goede keuze, want het was een fantastisch leuke groep. Maar ik had iets over het hoofd gezien. Ik dacht altijd dat ik ook best een workation voor mezelf zou kunnen plannen door gewoon iets te boeken en mijn laptop mee te nemen. Nope!

De meerwaarde van een workation als deze zit ‘m ook vooral in het feit dat alles voor je geregeld is. Dat je je niet bezig hoeft te houden met maaltijden, praktische dingen uitzoeken of zoeken naar een fijne plek om te werken. Over alles is nagedacht, maar lekker niet door jou. Wat jij doet? Beslissen wanneer je werkt en wanneer je andere dingen doet. En genieten natuurlijk. Ideaal!

Zelden heb ik zoveel energie en inspiratie gehad voor creatief werk. En dat alles in het gezelschap van inspirerende, gezellige en motiverende andere ondernemers. Wat wil je nog meer? Cynthia en Hanneke hebben werkelijk de perfecte omstandigheden gecreëerd voor werken én relaxen. Dat had ik zelf nooit gekund. Dus je snapt, ik ben er volgend jaar weer bij!

Minki Gyles

Relatiecoach

Stel je nu eens voor dat je in juni met mij meegaat op Structuurjunkie workation.
5 of 7 dagen lang precies, 100%, helemaal doen waar JIJ zin in hebt.

Of dat nu is dat je gaat werken aan dat project wat al even op de plank ligt,
áán je bedrijf werken (zoals eindelijk eens je website goed onder handen nemen, dat nieuwe project uitwerken of je marketingplannen voor Q3 helder krijgen),
een week openhouden voor 100% tijd voor jezelf…


Ik en mijn team zorgen ervoor dat jij helemaal kan focussen op wat JIJ wilt. Omringd door de adembenemend mooie bergen van Leogang,
in een luxe hotel (met spa) waar jij je eigen privékamer hebt,
met té goed eten en drinken,
omringd door 15 andere vrouwelijke ondernemers.

 

Zelf ben ik meerdere keren op workation geweest,
en elke keer ben ik weer totaal verrast en onder de indruk van wat het met me doet.

De fysieke afstand van mijn bedrijf, een change of scenery, gesprekken met andere ondernemers (die weer met een hele andere bril naar mijn bedrijf, producten en diensten kijken) én mezelf alle luxe en rust gunnen.
Vol met energie en ondernemingslust kom ik dan weer thuis.
En tijdens mijn workations heb ik hele hechte vriendschappen gesloten – dat kwam er dan nog eens bij.

 

Na de Structuurjunkie Workation

N

Ga je vol energie weer naar huis.

 

N

Heb je eindelijk weer eens echt áán je bedrijf gewerkt, waardoor je weer kan gaan groeien.

N

Heb je meters gemaakt aan dat project.

N

Heb je 15 boeiende ondernemers leren kennen.

 

N

Zit je vol goede plannen en ideeën voor je bedrijf, en een helder plan om ze uit te gaan voeren.

N

Heb je herinneringen voor het leven gemaakt.

 

N

Weet je hoe je vaker rust en tijd voor jezelf kan inbouwen in je bedrijf.

N

Heb je superprofessionele profielfoto’s van jezelf voor je website en social media.

Voor mij was de Structuurjunkie Workstation mega productief.
De combinatie van een prachtige, relaxte omgeving, een fijne groep ambitieuze mensen om je heen en volledig in de watten gelegd worden, maakt dat je je optimaal kan focussen op je doelen voor die week.
Het bracht mij een volledig socials-plan, 40 vooruit geplande insta berichten en een hoop tips van de vrouwen om me heen.
Daarnaast was het heel lekker om een aantal uren per dag extreem productief te zijn, waardoor ik ook gewoon heel veel heb ontspannen.
Dikke aanrader dus!

Anoeska Mantje

Eigenaar Brownies & Downies en Zoete Geit Deventer

Voor het eerst op workation naar het buitenland. Hoe ik dat vond? Het was waanzinnig!
Een week lang vertoeven in de prachtige bergen van Oostenrijk met alle luxe binnen handbereik. De ideale ingrediënten om jezelf naar een nieuw level te tillen als ondernemer: voortreffelijk eten, een fijne club powervrouwen én nieuwe kennis door het aanbod van diverse workshops en een mastermind. Cynthia en Hanneke zijn het ideale duo en leggen je compleet in de watten. De week bracht mij rust, inzichten voor mijn onderneming en hele fijne warme connecties. Absoluut aan te raden als je de behoefte voelt om uit te zoomen van je bedrijf om vervolgens met verse nieuwe energie thuis te komen!

Elsemiek Gerritzen

VA

Wat zit er allemaal in de Structuurjunkie Workation?

 • Overnachtingen in een mooie, comfortabele kamer helemaal voor jezelf, waar je je kan terugtrekken wanneer jij wilt.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet.
 • Middagbuffet waar je vanaf 14.30u terecht kan voor wat jij wilt, van een gevulde salade tot taartjes.
 • Elke avond een uitgebreid vijfgangendiner met de andere ondernemers in het restaurant van het hotel.
 • Onbeperkt spa & gym toegang. Er zijn twee buitenzwembaden waar je ook heerlijk kan zonnebaden.
 • 2 x per dag met de gondel de berg op en af. De gondel is letterlijk naast het hotel!
 • 1 x online voorbereidingssessie voor de workation. Online help ik jou jouw perfecte week voor te bereiden, zodat je helemaal ready to go in Oostenrijk aankomt.
 • 1 x kickoff op zondagavond. Vlak voor het diner op zondagavond starten we gezamenlijk de workation en zorgen we ervoor dat het een fantastische week gaat worden.
 • 1 x Structuurjunkie Workshop tijdens de workation.
 • 1 x persoonlijke fotoshoot met een professionele fotograaf voor topfoto’s van jou voor op je website en social media.
 • 1 x afsluitsessie op donderdagavond (voor het diner), om terug te blikken op de week en heldere plannen te maken voor daarna.
 • Mijn team regelt alles voor je en er is altijd iemand aanwezig om je te helpen met je vragen.
 • Toeristenbelasting.

Wat er niet bij in zit?

 • De reis van en naar het hotel, maar onze eventmanager Hanneke staat voor je klaar om je te helpen dit te organiseren.
 • Eten buiten de eetmomenten (ontbijtbuffet, namiddagbuffet en diner) om.
 • Drankjes.
 • Je reisverzekering.

Jezelf een workation gunnen is best een stap, helemaal als er naast je onderneming altijd wel iets anders is wat belangrijker lijkt. Ik ben een paar keer in mijn eentje op workation gegaan om te werken, maar dat betekent dat je moet koken, je eigen ontbijt moet regelen vaak en ’s avonds (of midden op de dag) de verveling toeslaat. Mijn workation met Structuurjunkie zorgde ervoor dat ik mede-ondernemers om me heen had als ik dat wilde en als ik alleen wilde zijn, dat ook kon. Ik heb meters gemaakt, rust gepakt en uitgevonden dat het soms nodig is om even uit je bedrijf te stappen. Kortom: de investering is er één voor jezelf en voor je bedrijf.

Caroline Geven

Techkoningin

Hey, ik  ben Cynthia, de OG Structuurjunkie en dól op workations.

Met mijn bedrijf Structuurjunkie help ik mensen zoals jij naar meer structuur en overzicht, en minder chaos en stress. Dat doe ik met onder andere de Structuurjunkie Planners en mijn online trainingen.

Ik ben tien jaar ondernemer en vind het runnen van een eigen bedrijf geweldig. Regelmatig ga ik alleen op workation, maar ik vind het veel vruchtbaarder (en leúker!) om samen met andere ondernemers naar een fijne plek te gaan. De change of scenery, de goede gesprekken, de andere blik van de andere ondernemers, even helemaal weg zijn, nergens aan hoeven denken… Dat maakt dat ik workations fantastisch vind. En ik heb er ook nog eens vriendschappen voor het leven gesloten.

Zo’n workation wil ik heel graag met jou ervaren!

De Structuurjunkie workation kwam voor mij precies op het juiste moment om me goed voor te bereiden op mijn zwangerschapsverlof.

Maar het vette was dat ik er nog veel meer uit heb gehaald dan ik van tevoren had gehoopt. Sparren met andere ondernemers afgewisseld met ontspanning bleek de perfecte mix om heel heldere plannen te maken voor/tijdens/na mijn verlof. Waar ik dacht dat ik mijn bedrijf zou ‘onderhouden’, werd het me opeens duidelijk hoe ik mijn bedrijf (zelfs met een paar maanden verlof) kan groeien dit jaar.

Ik gun iedereen zo’n week vol werken, genieten, ontspannen, eten en gezelligheid. Kom mee naar Oostenrijk en laat alles op z’n plaats vallen!

Eveline Druncks

Eigenaar The Master Jar

In juni ben ik meegegaan op de Structuurjunkie workation. Toen ik de eerste berichten over de workation op Instagram voorbij zag komen, begon het al te kriebelen. Even zes dagen helemaal in het teken van mijzelf en mijn bedrijf, in combinatie met Oostenrijk – mijn happy place, voelde ik aan alles dat ik ervoor wilde gaan. And so she did!

Tijdens de workation hoopte ik vooral meer duidelijkheid te krijgen in waar ik nu sta met mijn bedrijf en wat ik er nog meer uit zou willen halen. Door te sparren met alle inspirerende vrouwen en Cynthia’s input, werd dit al snel een stuk duidelijker. Ik ging dan ook naar huis met een plan voor de komende tijd en concrete actiepunten, zodat ik er ook daadwerkelijk mee aan de slag zou gaan.

Naast deze inzichten was het ook heerlijk om me echt even op mijzelf te kunnen focussen. Even weg van het hectische gezinsleven thuis. Ontspannen, kletsen, heerlijk eten, wandelen, sporten… Tel daar een geweldige groep ontzettend lieve en gezellige vrouwen bij op, wat alles bij elkaar maakt dat de workation mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik heb me dan ook al opgegeven voor de 2023 editie!

Maike Smoorenburg

Verslavingscounselor

Met wie ga je eigenlijk mee naar Oostenrijk?

Wij zijn Cynthia en Hanneke en wij organiseren samen deze Structuurjunkie Workation in Oostenrijk. Ik, Cynthia ben de eigenaar van Structuurjunkie en over mij heb je op deze pagina al meer kunnen lezen. In 2021 startte onze samenwerking, toen we ontdekten dat we beiden een grote passie voor workations hebben en hier een gouden team in bleken. Hanneke woont al negen jaar in Oostenrijk, organiseert hier al jaren workations voor ondernemers en is een echte workation wizard, een gouden gastvrouw en regelt alles tot in de puntjes zodat jij nergens aan hoeft te denken. Gegarandeerd voel jij je welkom en thuis bij ons, en gaan we onwijs genieten en stappen maken in onze bedrijven!

Veelgestelde vragen

Hoe betaal ik de workation?

Je betaalt een deel van de workation vooraf, afhankelijk van het aantal dagen dat je komt. Dit bedrag betaal je aan Structuurjunkie via de links die je hierboven ziet.

Het resterende bedrag betaal je lekker makkelijk in het hotel, dat kan met pinpas, creditcard of contant geld.

 

 

Kan ik de workation opvoeren als kosten voor mijn bedrijf?

Ja, dat kan!

Deze kosten vallen onder de beperkt aftrekbare kosten van ‘representatie, congressen, seminars, studiereizen’ en zijn voor 80% aftrekbaar bij een IB-ondernemer. Heeft de ondernemer een B.V., dan zijn deze kosten voor 73,5% aftrekbaar. 

Er zit in een workation als deze ook een privé-element, maar het doel van de reis is zakelijk.

In de boekhouding verwerken we deze kosten volledig zakelijk, dus de hele factuur wordt ingeboekt en als zakelijke kosten meegenomen. In de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting corrigeer je (of je boekhouder) dan dat ‘privé-stukje’ van 20% of 26,5%. 

 

 

Kan ik ook korter of langer komen?

Korter is niet mogelijk, langer mogelijk wel tegen betaling. Stuur gewoon even een mailtje naar team@structuurjunkie.nl met als onderwerp ‘workation’ en hoe lang je zou willen blijven, dan kijken we met je mee en gaan we kijken of we het kunnen regelen!

Ik heb speciale dieetwensen, kan daar rekening mee gehouden worden?

Maar natuurlijk, geef het duidelijk aan zodra je boekt, dan zorgen we ervoor dat ze er in het hotel rekening mee houden.

 

Hoe kom ik in Leogang?

Rijden met de auto is het handigste, vanaf Utrecht is Leogang zo’n 9 uur rijden. Transavia vliegt op zondagen en donderdagen van Amsterdam naar Salzburg en terug. Hanneke kan je helpen bij het vinden van de perfecte vlucht (of treinreis, of autoroute, etc).

Heb ik een privékamer?

Ja! Je hebt een eigen hotelkamer helemaal voor jezelf met uiteraard een eigen badkamer. 

Hoe heet het hotel waar de workation is?

Het hotel heet het Riederalm hotel. Kijk maar eens op de website

Wat zit niet bij de prijs in?

Er zit héél veel bij de prijs in, maar wat niet bij de prijs in zit is het volgende:

 • de reis naar Leogang.
 • drankjes.
 • extra’s die je zelf bestelt bij of rondom de eetmomenten in het hotel.
 • activiteiten die je zelf doet, buiten het programma.
Kan ik nog annuleren als ik nu boek?

Als je niet kan meedoen met de workation, is het belangrijk dat je dit schriftelijk aan ons meldt via team@structuurjunkie.nl.

De annuleringsvoorwaarden van de Structuurjunkie Workation zijn als volgt. 

 1. Annuleren is tot drie kalendermaanden voorafgaand aan de eerste dag op locatie van de Workation nog kosteloos mogelijk, door een e-mail te sturen aan Structuurjunkie. 
 2. Annuleren binnen twee kalendermaanden voor aanvang van de Workation op locatie, brengt Structuurjunkie 60% van de overeengekomen vergoeding (totaalprijs van de Workation) in rekening.
 3. Bij annuleren binnen twee weken tot aanvang van de Workation, brengt Structuurjunkie 90% van de overeengekomen vergoeding (totaalprijs van de Workation) in rekening. 
 4. Het Ticket overdragen aan een derde is kosteloos. 
Wat gebeurt er als ik niet naar Oostenrijk kan gaan vanwege Corona?

Als we vanwege een reisverbod, code rood/oranje en quarantaineverplichtingen niet mogelijk is om naar Oostenrijk te reizen, krijg je uiteraard je geld terug.

Als de workation helemaal niet doorgaat vanwege Corona, dan krijg je uiteraard ook je geld terug.

Wat zijn de huidige Coronamaatregelen in Oostenrijk?

Op het moment van schrijven is de enige Coronamaatregel in Oostenrijk dat je in het OV en essentiële winkels een FFP2-mondmasker moet dragen.
Bij binnenkomst in Oostenrijk geldt 3G: genezen, gevaccineerd of getest. Als dit in juni 2023 nog steeds zo is, dan helpen we je daar natuurlijk aan herinneren.

Je kan hier meer lezen over de coronamaatregelen in Oostenrijk.

Wat voor soort ondernemers gaan mee?

Dat is heel wisselend! De soort ondernemers die tot nu toe zijn mee geweest op workation zijn bijvoorbeeld een VA, een horeca-ondernemer, een programmeur, een auteur… De meeste ondernemers die meegaan op Structuurjunkie workation hebben hun bedrijf al enkele jaren.
Het zijn in ieder geval allemaal slimme, positieve en enthousiaste vrouwen waar je een fantastische tijd mee kan beleven.

Ik ben geen ondernemer, kan ik dan wel mee?

In principe is deze workation echt alleen voor ondernemers. Maar als jij bijvoorbeeld op dit moment bezig bent je eigen bedrijf op te zetten (en dus nóg geen ondernemer bent) en je plannen wilt uitwerken, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Staat je vraag hier niet tussen? Mail gerust naar team@structuurjunkie.nl met als onderwerpregel ‘Workation vraag’ en we gaan je verder helpen!